PITANJA I ODGOVORI

DA LI SMIJEM PLIVATI NAKON ŠTO SAM STAVILA ST.TROPEZ PREPARAT?

Ne biste se smjeli prati, kupati, plivati, tuširati niti raditi vježbe za vrijeme djelovanja boje. Možete plivati nakon što se boja razvila, ali plivanje u moru ili kloriranim bazenima može rezultirati bržem blijeđenju dobivenog tena.


DA LI SE SMIJE KORISTITI ST.TROPEZ U TRUDNOĆI?

Da, naš glavni sastojak za samotamnjenje je dihydroxyacetone, koji nema poznato toksično djelovanje. St.Tropez djeluje na površinski sloj kože i ne može doprijeti u krvotok normalnim nanošenjem St.Tropez-a. Međutim, treba obratiti pozornost na uobičajene hormonalne promjene za vrijeme trudnoće (osobito u prvom tromjesečju) koje mogu utjecati na razvijanje boje na koži. Svakako se ne preporuča nanošenje St.Tropez preparata na dojke za vrijeme dojenja.


DA LI ST.TROPEZ MOŽE PREKRITI STRIJE ILI OŽILJKE?

Da, pažljivo nanesite St. Tropez Bronzing Lotion na područja sa strijama odnosno ožiljcima, pamučnim blazinicama. Ostavite da djeluje najmanje 8 sati, isperite marker boju, potom nanesite St. Tropez ravnomjerno na cijelo tijelo.
Ukoliko boja još uvijek nije ravnomjerna, ponovite postupak svakih 8 sati dok ne prekrijete strije odnosno ožiljak u potpunosti.


IMAM VITILIGO, ŠTO ZNAČI DA MOJA KOŽA NIJE JEDNAKO PIGMENTIRANA, DA LI MI ST.TROPEZ MOŽE POMOĆI DA PREKRIJEM TE DIJELOVE?

St.Tropez će pomoći u prikrivanju Vitiliga. Preporučamo da nanesete St.Tropez Bronzing Lotion na svijetlije dijelove kože, što gušće možete. Razrijedite malo Bronzing Lotion-a s Body Moistruizer-om i nanesite pamučnom blazinicom na rubove prema tamnijim dijelovima kože ukoliko je potrebno. Nakon toga pustite da se osuši. Najidealnije bi bilo ostaviti losion da djeluje preko noći te nakon toga isprati marker boju kako bi se pokazao razvijeni ten. Ukoliko koža nije dovoljno potamnila, ponoviti postupak.


DA LI ME ST.TROPEZ ŠTITI OD UV ZRAKA?

Ne. St. Tropez ne sadrži UV filtere te je vrlo važno da prilikom izlaganja suncu, nanesete zaštitna sredstva s odgovarajućim zaštitnim faktorom (SPF) bez obzira na preplanulost vaše kože.


KAKO DJELUJE ST.TROPEZ?

St. Tropez je sastavljen od jedinstvene kombinacije dvaju potpuno sigurnih aktivnih komponenti koje zajedno djeluju na način da daju predivnu, prirodnu boju vašoj koži koja prirodno i jednako blijedi.
Prva komponenta, dihydroxyacetone (ili skraćeno DHA) je bezbojan šećer koji u interakciji s amino kiselinama na površini vaše kože djeluje na način da privremeno mijenja boju – vaš ten. Ovaj sastojak je pomiješan s Erythrulose, prirodno hidratizirajući sastojak, dobiven od malina, koji djeluje jednako kao i DHA, ali se razvija sporije, dajući vašoj koži baršunastu boju koja duže traje i jednako blijedi .


KOLIKO DUGO MORAM ČEKATI PRIJE PRVOG TUŠIRANJA?

Najidealnije je čekati 8 sati-ten će se razvijati još slijedećih 24 sata


KOLIKO DUGO ĆE TRAJATI MOJ DOBIVENI TEN?

Načelno, St. Tropez ten će trajati između 2-10 dana, ovisno o vašem tipu kože i načina na koji je njegujete.
Kako biste bili sigurni da će vaš ten potrajati što je duže moguće, predlažemo da koristite St. Tropez Body Moistruiser ili naš novi Body Butter kako bi nahranili i regenerirali vašu kožu. Preporučamo i korištenje St Tropez Body Polish svaka 2-3 dana, kako bi vaša koža ravnomjerno bljedila. Za pojačavanje boje, probajte St Tropez Tan Intensifier.


DA LI JE ST.TROPEZ TESTIRAN NA ŽIVOTINJAMA?

Ne.


DA LI JE ST.TROPEZ TOKSIČAN NA BILO KOJI NAČIN?

Ne, niti jedan aktivni sastojak St Tropez-a ne sadrži poznate toksine.


NIKADA PRIJE NISAM KORISTILA ST.TROPEZ, DA LI POSTOJI NEŠTO ŠTO BIH TREBALA ZNATI PRIJE PRVOG NANOŠENJA ST.TROPEZ-a?

Uvijek je dobro prije prvog nanošenja novog proizvoda, pa tako i St. Tropez -a, isprobati na manjoj površini kože, npr. unutrašnja strana ruke, za slučaj osjetljivosti na neku od supstanci.


KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU SELF TAN (SAMOTAMNJENJA) I GRADUAL TAN (POSTEPENOG TAMNJENJA)?

St. Tropez Self tan je proizvod kojim postižemo srednje do jaku boju. Nanosi se na kožu i ostavlja da djeluje određeni vremenski period. Boja se razvije za cca 8 sati i traje do 2-10 dana ovisno o tipu vaše kože odnosno načinu na koji tretirate svoju kožu.
St. Tropez Gradual tan-om postižemo slabiju boju koju pojačavamo svakodnevnim nanošenjem do željene jačine.


ŠTO TREBAM UČINITI AKO SUMNJAM DA SAM OSJETLJIVA ILI ALERGIČNA NA ST.TROPEZ?

Iako ekstremno rijetko, ali svakako potražite savjet liječnika ako mislite da bi mogli imati alergijsku reakciju na St. Tropez proizvode. Svakako preporučamo testiranje na manjoj površini kože 24 sata prije namjere da koristite St. Tropez proizvod, bilo u salonu ili kod kuće, za slučaj reakcije na proizvod koristeći ga na cijelom tijelu.


ZAŠTO PROIZVODI ZA SAMOTAMNJENJE SMRDE?

Karakterističan miris ne dolazi od samog proizvode već od njegove kemijske reakcije na koži. Napominjemo da se St. Tropez razlikuje u odnosu na ostale preparate za samotamnjenje, obzirom da smo razvili Aromaguard, revolucionarnu tehnologiju arome, koja zamjenjuje tu takozvanu aromu samotamnjenja (za minimalno 70%), sa nježnim, osvježavajućim mirisom.


ZAŠTO SE ST.TROPEZ RAZLIKUJE?

Razlikujemo se po tome što naši proizvodi daju potpuno prirodan izgled kako prvi puta tako i svaki slijedeći puta prilikom nanošenja. Kada smo izašli na tržište, napravili smo osnovni tehnološki proboj u samotamnjenju obzirom jedino naša formula ima jedinstvenu kombinaciju DHA i Aloe Vere koja štiti od isušivanja kože, a koja reakcija se često povezuje sa proizvodima za samotamnjenje. Nedavno smo napravili i uspješan korak dodajući sastojak dobiven od malina, tkzv Erythrulose. Skup ali vrlo kvalitetan sastojak koji pospješuje hidrataciju i daje ravnomjerniji ten koji dulje traje.


DA LI ĆE MI KOŽA POSTATI NARANČASTA ILI PRETAMNA?

Neće vam koža postati narančasta-naši preparati sadrže zeleni pigment koji suzbija narančaste primjese. Naši proizvodi su jedinstvene formulacije koji djeluju kao i vaš prirodan ten kože tako da će vaša koža potamniti na način na koji i inače tamni na suncu. Tako da ne morate brinuti o tome da ste nanijeli previše boje – samo dijelovi na koje niste aplicirali proizvod će ostaviti tragove (prirodnu boju kože).


DA LI ĆE MOJA KOŽA BITI ŠARENA?

St. Tropez linija proizvoda sadrži u sebi marker boju tako da možete pratiti tijekom nanošenja gdje je boja nanesena, a gdje nije. Pritom ne morate voditi brigu o tome da li ste nanijeli previše boje – samo dijelovi kože na koje niste aplicirali proizvod će ostaviti tragove (prirodnu boju kože).