Opći uvjeti poslovanja


Ove internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Donatti Cosmetics j.d.o.o. Dr.Franje Tuđmana 39/A, Sv.Nedelja te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke. Uvjeti poslovanja Internet trgovine donatticosmetics.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP NN br. 41/14) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO) te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 81. ZZP. Narudžbom proizvoda na stranici donatticosmetics.com kupac potvrđuje prihvaćanje ovih uvjeta kupnje.

 

Kupac

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području sljedećih zemalja:

 • Austrija
 • Bosna i Hercegovina
 • Crna Gora
 • Češka
 • Hrvatska
 • Italija
 • Mađarska
 • Slovenija
 • Srbija

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini donatticosmetics.com iz navedenih zemalja.

 

Prodavač

Prodavač je tvrtka Donatti Cosmetics j.d.o.o. Dr.Franje Tuđmana 39/A, Sv.Nedelja, OIB: 11348392711

 

Račun / Potvrda o sklopljenom ugovoru

Račun koji će kupac primiti zajedno s naručenom robom predstavlja potvrdu o sklopljenom ugovoru sa svim podacima iz članka 57. ZZP. 

 

Cijene

Cijene su izražene u kunama, PDV je uračunat u cijenu. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

 

Narudžbe

Naručivanje robe putem internet trgovine moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu sa iznimkom  kada je na snazi održavanje Internet trgovine.
Na ovoj stranici naručiti možete samo kao registrirani korisnik. 

Svi proizvodi navedeni na internet trgovini donatticosmetics.com nalaze se na skladištu, te su raspoloživi za narudžbu u ograničenim količinama. Ukoliko određeni proizvod nije raspoloživ, kupac će biti obaviješten te neće biti u mogućnosti naručiti proizvod dok isti ne bude ponovno raspoloživ u skladištu. Ukoliko se desi ipak da korisnik naruči, a proizvod nije dostupan korisniku će biti ponuđen povrat novca ukoliko je već uplatio sredstva.
Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i narudžbe.

 

Akcijska prodaja i kuponi za popust

Tvrtka Donatti Cosmetics j.d.o.o. će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.
Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine.

Nakon proteka roka akcijske prodaje, tvrtka Donatti Cosmetics j.d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Tvrtka Donatti Cosmetics j.d.o.o. također povremeno daruje svim kupcima ili određenim kupcima (Facebook prijateljima ili newsletter pretplatnicima) kupone za posebne promocije, pogodnosti i sniženja. Kupon je najčešće jedna riječ ili niz znakova, za obračun popusta upišite točan tekst kupona u za to određenom mjestu u košarici i kliknite "DODAJTE" - popust će se obračunati. Iskoristite ove pogodnosti prije nego završite vašu kupovinu.
Kuponi mogu biti ograničeni trajanjem i brojem korištenja. Također, popusti mogu biti primjenjeni samo na jedan proizvod ili na ograničen/određen izbor proizvoda.

Nije moguće koristiti više kupona odjednom.
Kuponi se ne mogu primijeniti na proizvode koji su već na akciji.


Izjava o privatnosti

Sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača ("Narodne novine" broj 41/14), članak 11., Donatti Cosmetics j.d.o.o. ne ustupa osobne podatke kupaca trećoj osobi bez prethodnog izričitog i pisanog odobrenja kupca te prikuplja isključivo osnovne podatke o kupcima/korisnicima.

Obvezujemo se primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i spriječavanja eventualnih zlouporaba informacija. U procesu realizacije kupovine koristit ćemo samo informacije koje su nužne.

Svi se podaci o kupcima strogo čuvaju i dostupni su isključivo djelatnicima kojima su navedeni podaci nužni u poslovanju te neće biti prodani, iznijeti ili dati trećoj strani.

Svi djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. 

 

Primjena kolačića

Na web-stranicama www.donatticosmetics.com koriste se tzv. kolačići (cookies) - tekstualne datoteke koje na računalo korisnika/posjetitelja smješta web poslužitelj kojim se posjetitelj koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita web stranice koje je posjetio, koje potom šalju podatke pregledniku koji zatim izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj web stranica (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega te se tako korisnicima pruža više online mogućnosti i bolji korisnički doživljaj.

Bitno je naglasiti da www.donatticosmetics.com internet stranica ne može pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika ili dobiti pristup informacijama koje korisnik ranije nije dao. Web stranice www.donatticosmetics.com ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo.

Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Web stranice www.donatticosmetics.com služe se Google Analytics statistikom. Podatke o tome kako se korisnici koriste našim web stranicama povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnim Google Analytics.

Ako niste suglasni upotrebom kolačića, možete ih lako izbrisati (ili spriječiti) na Vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki Vašeg internet preglednika. 
Kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe našeg web-mjesta i njegovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki ovih stranica ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Upotrebom ovih web-stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i upotrebe podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na Vašem uređaju.

COPYRIGHT

Tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), audio i video zapisi i podaci koji su vlasništvo tvrtke Donatti Cosmetics j.d.o.o. ili proizvođača proizvoda ST. TROPEZ zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

 

INFORMACIJE NA DONATTICOSMETICS.COM INTERNET TRGOVINI

Donatti Cosmetics j.d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama internet trgovine ažurnim i točnim. Donatti Cosmetics j.d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Donatti Cosmetics j.d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

 

DOSTUPNOSTI DONATTICOSMETICS.COM INTERNET TRGOVINE

Iako vam Donatti Cosmetics j.d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Donatti Cosmetics j.d.o.o. ne može grarantirati da će usluge na donatticosmetics.com odgovarati vašim potrebama. Donatti Cosmetics j.d.o.o. također ne može garantirati da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo vas da je prijavite na e-mail podrska@donatticosmetics.com kako bismo je otklonili na najbrži mogući način. Pristup na donatticosmetics.com Internet trgovinu ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja.

 

IZJAVA O OGRANIČENJU ODGOVORNOSTI

Donatti Cosmetics j.d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.
Ulaskom na ovu internet stranicu oslobađa se i odrješuje pružatelj usluga/vlasnik i tvorac ove internet stranice Donatti Cosmetics j.d.o.o. svake odgovornosti koja bi mogla nastati nepravilnim korištenjem proizvoda s ove internet stranice. Svi proizvodi koji su u prodaji s ove internet stranice smatraju se originalnim proizvodima te se isporučitelj i vlasnik ove web stranice Donatti Cosmetics j.d.o.o. ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu povredu ili ozljedu nastalu korištenjem proizvoda kupljenih putem ove web stranice.
Svi proizvodi dostupni putem ove web stranice ostaju u vlasništvu isporučitelja, vlasnika ove web stranice Donatti Cosmetics j.d.o.o., do trenutka potpune isplate kupoprodajne cijene. Donatti Cosmetics j.d.o.o. zadržava pravo uskrate usluge ili poništenja narudžbe po vlastitom pravu, bez ograničenja i navođenja razloga.

 

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje na donatticosmetics.com moguće je na sljedeće načine:

 • POUZEĆEM - (otkupnina) plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja
 • ULATA NA RAČUN

 

POUZEĆEM – GOTOVINOM

Ukoliko želite platiti dostavljaču prilikom preuzimanja paketa, molimo vas da prilikom narudžbe odaberete plaćanje pouzećem“.

 

ULATA NA RAČUN

Ukoliko uplatu vršite na račun vlasnika, pošiljku šaljemo nakon što je uplata vidljiva na našem žiro računu. Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati.